Isolatie is zeer belangrijk voor comfortabel wonen. Weer, wind en vocht wilt u het liefst buiten uw huis houden. Ook schimmel in de muren voorkomt u liever. Daar speelt isolatie een belangrijke rol bij. Door isolatie in muren, gevels, daken, kruipruimtes en vloeren zorgt u dat uw huis zoveel mogelijke warmte vasthoudt en kou effectief buiten houdt. Uiteindelijk is dat een investering die zichzelf terugbetaalt door middel van een hoger wooncomfort en een betere gezondheid, maar ook een lagere energierekening. Vloerisolatie is een van de meest rendabele vormen van isolatie.

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Vooral voor huizen die meer dan 30 jaar oud zijn, is vloerisolatie een zeer interessante optie. Voor de jaren ’80 werden huizen namelijk nog niet standaard voorzien van vloerisolatie. Daardoor gaat veel warmte verloren via de vloeren en uiteindelijk via de kruipruimte en de grond onder het huis. Door de onderkant van de vloer met een laag isolatiemateriaal (zoals PUR-schuim of isolatieplaten) te bedekken, wordt dit warmteverlies tegengegaan en wordt kou van buitenaf veel beter tegengehouden. Daarmee is de vloer niet langer koud aan uw voeten en kunt u het huis veel beter op temperatuur houden.

Goede vloerisolatie bespaart veel geld

Als er nog geen vloerisolatie ligt in uw woning, kan het zeer rendabel zijn om dat wel te laten leggen. U verhoogt namelijk niet alleen het comfort, maar u bespaart ook een hoop op stookkosten. Het verschil in temperatuur in huis kan oplopen tot wel 5 graden Celsius. Het plaatsen van vloerisolatie zorgt dan ook voor een flinke besparing op de stookkosten.