Moderne huizen worden tegenwoordig geheel geïsoleerd opgeleverd. Dat heeft vele voordelen. In een huis waar het niet tocht, waar de warmte goed vastgehouden wordt, en waar vocht niet voor problemen zorgt, is het over het algemeen een stuk fijner wonen.

Met hedendaagse geluidsisolatie wordt bovendien geluidsoverlast tot een absoluut minimum beperkt. In huizen waar de isolatie minder goed is, kan dat gemakkelijk aangebracht worden. Een populaire optie bij huizenbezitters is om spouwmuren te laten isoleren. Bent u ook benieuwd naar de voordelen van spouwmuurisolatie, lees dan hier meer over de kosten, de mogelijkheden en de voordelen.

Spouwmuurisolatie is een populaire optie

In oudere huizen zijn vaak spouwmuren gebruikt in de constructie. Die muren, die in twee delen verdeeld worden door een spouw van grofweg 10 cm breedte, zijn goed in het tegengaan van vocht in huis. Helaas is het niet zo een goed isolerende muur. Dat is echter gemakkelijk op te lossen. Een isolatiespecialist kan door kleine gaatjes in de muur, de spouw opvullen met isolerend materiaal. Dat is een relatief kleine klus waarmee veel meer warmte wordt tegengehouden en voorkomt u bovendien schimmelvorming binnen in de muren. Een goede optie dus, als u een woning met spouwmuren hebt. Huizen die tussen 1920 en 1976 zijn gebouwd hebben meestal een spouwmuur en kunnen daarom geïsoleerd worden met spouwmuurisolatie.

Bespaar veel geld met degelijke isolatie

Door spouwmuren op een goede manier te isoleren, bespaart u veel geld. Zoveel zelfs, dat de kosten van de isolatie zich al binnen enkele jaren terugbetaald hebben. De meeste winst op de energierekening is te behalen in een vrijstaande woning, maar ook in appartementen bespaart u met spouwmuurisolatie vaak al €200 euro per jaar. Bent u benieuwd hoeveel het in uw geval kost om deze isolatie aan te laten brengen, vraag dan een offerte aan bij een isolatiespecialist bij u in de omgeving.

Zie ook:
Spouwmuurisolatie