Het isoleren van uw dak; een eenvoudige klus die u zelf uit kunt voeren. Makkelijk energie besparen!

Het isoleren van een ruimte direct onder het dak, de zolder bijvoorbeeld, is zinvol als deze ruimte ook verwarmt gaat worden. Veelal is dit een schuin dak waar u zelf redelijk eenvoudig isolatie aan kunt brengen.

Veel gebruikte dakisolatiematerialen zijn glas- en steenwol en EPS platen. Die laatste is makkelijker aan te brengen dan glas- en steenwol, maar is qua aanschaf weer wat duurder. Let er bij de binnenisolatie op dat er een dampremmende laag wordt aangebracht.

Isoleren van het dak is makkelijker

Zoals al vermeld verliezen diverse soorten isolatiematerialen het isolerende vermogen (R-waardes) als het vochtig wordt. Veelal zijn de glas- en steenwol producten al voorzien van een dampremmende laag. Deze laag dient aan de ‘warme-kant’ aangebracht te worden om zo vocht geen kans te geven. Let er op dat de dampremmende laag niet beschadigd raakt. Voorkom beschadigingen die er voor kunnen zorgen dat er toch vocht in het materiaal komt waardoor schimmels een kans zal krijgen. Het prettige van EPS platen is dat deze wel vochtig mogen worden, EPS platen zijn niet gevoelig voor schimmels.